Chris Woerts voorziet grote problemen: "Anders ben je de pineut"

Chris Woerts
Chris Woerts Foto: © Pro Shots

Vanaf aankomend seizoen biedt Ziggo duels aan van Nederlandse club in de Champions League, Europa League en Conference League. Deze verplichting om het via een 'open net' aan te bieden hebben ze en om dit te realiseren zijn sommige wedstrijden via het gratis platform Ziggo GO te zien.

Je moet dus een app downloaden of een website opzoeken om sommige duels te kunnen zien, hetgeen niet voor iedereen eenvoudig is. Dat ziet ook sportmarketeer Chris Woerts. In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt hij: "Je moet als oudere een technische kleinzoon of -dochter hebben. Anders ben je de pineut. Ik vrees, zeker in het begin, voor een daling van het aantal kijkers."

Ook Kees Jansma voorziet problemen. "Ik zit soms met bevende vingers voor de televisie, omdat ik niet weet op welk knopje van de afstandsbediening ik moet drukken en welk kastje ik moet aanzetten. Ik hoor mezelf geregeld naar een van mijn kinderen roepen: 'Hé, hallo, op welke zender moet ik zijn?' Maar goed, het is nu eenmaal zo. Dat voetbal niet meer exclusief op één zender te zien is en er in veel gevallen voor betaald moet worden, is allang een geaccepteerd fenomeen."

Lees meer:
0 reacties