Christian Poulsen verklaart Ajax-vertrek: "Dat voelde niet goed"

Christian Poulsen bij Ajax
Christian Poulsen bij Ajax Foto: © BSR Agency

Christian Poulsen speelde in de nadagen van zijn carrière bij Ajax. De Deen is van mening dat het huidige Ajax meer oudere spelers kan gebruiken.

"Toen ik bij Ajax speelde, zag men mij als oudje, maar vergeet niet dat ik er was om de talenten te helpen. Dat moet nu weer gebeuren", spreekt Poulsen zich uit in gesprek met Ajax Life. "Het gaat een paar jaar duren voor Ajax weer het voetbal speelt zoals onder Ten Hag. Talent loopt er bij Ajax altijd, maar je hebt als club wel een stevig geraamte nodig. Niet alleen op het veld, maar in de hele clubstructuur."

Na zijn stage in 2019 werd Poulsen toegevoegd aan de technische staf van Ajax. Na twee seizoenen vertrok hij. "Marc Overmars wilde gaan wisselen in de trainersstaf. Mitchell van der Gaag zou naar het eerste gaan, John Heitinga naar Jong Ajax en ik zou Ajax O19 krijgen. Dat voelde niet goed in combinatie met mijn gezinsleven", legt hij uit.

"Ik stopte. Ik had eigenlijk verwacht dat Erik ten Hag de club die zomer ook zou verlaten. Hij een volgende stap, ik ook", aldus Poulsen, die momenteel assistent-bondscoach is bij Denemarken.

Lees meer:
0 reacties