Cillessen wil via NEC naar WK: "Met Van Gaal over gesproken"

Jasper Cillessen in het shirt van NEC
Jasper Cillessen in het shirt van NEC Foto: © Orange Pictures

Jasper Cillessen is definitief teruggekeerd in de Eredivisie. De 63-voudig international heeft een contract getekend bij NEC en wil nu weer wekelijks in actie komen.

Volgens Cillessen staat bondscoach Louis van Gaal positief tegenover een overstap naar Nijmegen. "Ik heb er met de bondscoach en met keeperstrainer Frans Hoek over gesproken. Hij weet wat de situatie is", tekent Voetbal International op uit de mond van de sluitpost.

"Als de bondscoach het niet had zien zitten, was ik hier waarschijnlijk niet geweest", vervolgt Cillessen. "Hij heeft me geen garanties gegeven, ik moet gewoon presteren. Maar als ik dat bij NEC doe, dan heb ik er vertrouwen in. Het WK is het grote doel. Bij NEC kan ik me onderscheiden en ik ben hier in een vertrouwde omgeving. Dat is richting het WK ook fijn. Privé gezien was er geen betere optie dan NEC."

Cillessen kon bij Valencia niet rekenen op een vaste basisplaats. De doelman droomt van het WK, zeker nadat hij het laatste EK miste doordat hij besmet werd met het coronavirus. "Ja, natuurlijk zijn er revanchegevoelens. Het was een vervelend puntje, maar goed. Ik wil naar het WK. Omkijken heeft geen zin."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand