'Club Brugge-uitblinker weigerde Ajax': "Ook toen hij 15 was"

Kyriani Sabbe
Kyriani Sabbe Foto: © BSR Agency

Club Brugge is goed bezig in België. De Blauw-Zwarten kenden bij aanvang van de kampioenschapsronde een grote achterstand, maar door de goede vorm lonkt inmiddels de landstitel. Eén van de uitblinkers bij de Brugse club is Kyriani Sabbe.

De 19-jarige rechtsback was zondag tegen KRC Genk nog belangrijk met een doelpunt en een assist. Volgens Het Laatste Nieuws is Sabbe ook geen onbekende van Ajax. "Vergeet TJ Buchanan. Maxim De Cuyper dient ook al even niet meer op rechts te staan. Met dank aan de ontbolstering van Kyriani Sabbe, één van de protagonisten in deze stilaan waanzinnige play-offs van Club Brugge", schrijft Tomas Taecke.

"In Genk goed voor een goal en een assist, nadat hij eerder ook tegen PAOK beslissend was. Sabbe was goed toen-ie in de zomer zijn kans kreeg, vandaag is hij méér dan goed nu hij de vaste rechtsachter is", oordeelt de journalist. Volgens Taecke toonde Ajax nog voor zijn debuut in de hoofdmacht interesse. "Sabbe weigerde evenwel een aanbieding vanuit Amsterdam toen hij 15 was", weet hij.

Lees meer:
0 reacties