Clubwatcher Inan: "Bij Ajax is nooit honderd procent iets zeker"

Mikos Gouka, Sjoerd Mossou, Sander van Meersbergen, Maarten Wijffels en Johan Inan van het Algemeen Dagblad
Mikos Gouka, Sjoerd Mossou, Sander van Meersbergen, Maarten Wijffels en Johan Inan van het Algemeen Dagblad Foto: © Pro Shots

Graham Potter wordt definitief niet de nieuwe trainer van Ajax. De Amsterdamse club schakelt nu door naar Francesco Farioli, momenteel nog coach van OGC Nice.

Clubwatcher Johan Inan verwacht dat hij deze maand nog gepresenteerd zal worden als nieuwe trainer. "Is dat honderd procent zeker? Nee, bij Ajax is nooit honderd procent iets zeker. Zeker niet als de club op het punt staat om een gewaagde keuze te maken", zegt hij in de AD Voetbalpodcast.

"Dan komen er andere krachten los en zijn er mensen binnen de Ajax-top die bij de clubleiding of directie nog even voorhouden: moeten we toch niet een Nederlandse trainer overwegen?", voorspelt Inan. De deal tussen Ajax en Potter klapte niet alleen op financieel gebied: "Potter wil bijvoorbeeld ook twee assistenten meenemen. Die twee assistenten zijn momenteel werkzaam bij een club, dus die moeten daar nog losgeweekt worden. Dat hele totaalplaatje maakt dat Ajax zegt: dit kunnen we ons niet veroorloven", weet de journalist.

Lees meer:
0 reacties