Competitiebaas Saoedi-Arabië: "Voor Henderson zelf wel schadelijk"

Jordan Henderson als Ajax-captain
Jordan Henderson als Ajax-captain Foto: © BSR Agency

Michael Emenalo, de directeur voetbalzaken van de Saudi Pro League, denkt dat Jordan Henderson vooral zichzelf heeft geschaad met zijn plotselinge vertrek uit de competitie. Dat zegt Emenalo in gesprek met The Telegraph.

Henderson tekende in de zomer van 2023 in Saoedi-Arabië, maar vertrok na een halfjaar naar Ajax. Dit deed de middenvelder om weer in beeld te komen bij de nationale ploeg van Engeland. Volgens Emenalo had Henderson 'geen problemen' toen hij in Saoedi-Arabië.

Volgens de competitiebaas besloot Henderson het land te verlaten in de hoop weer een plek in de Engelse selectie te bemachtigen. "Het was helemaal niet schadelijk voor de competitie. Het was schadelijk op persoonlijk vlak, omdat dit iemand is die we allemaal bewonderden en we hebben ons uiterste best gedaan om hem te helpen zich aan te passen en te blijven", zegt Emenalo.

Hij gaat verder: "Maar soms vallen deze dingen net buiten je eigen behoeften en net buiten je professionele behoeften. Jordan heeft hier veel goed werk geleverd voor Ettifaq, hij had ideeën die de club hebben getransformeerd en hij kreeg de kans om het land en de cultuur te leren kennen."

Emenalo zag in Henderson een boegbeeld voor de Saudi Pro League. "Misschien had hij in zijn hoofd een idee van hoe hij zijn carrière wilde eindigen. Hij heeft op een bepaald moment in de loop van het seizoen gewoon het gevoel gehad dat hij dat hier niet gaat krijgen. Dat is iets dat je moet respecteren en het is niet iets waar ik het mee eens ben, omdat ik hem echt bewonder en het idee had om hem te kunnen overtuigen om te blijven."

Lees meer:
0 reacties