Cox: "Onvoorstelbare achterstand op Ajax, dat is niet normaal"

Gerard Cox op de tribune
Gerard Cox op de tribune Foto: © Pro Shots

Gerard Cox, een Feyenoord-supporter van de oude stempel en natuurlijk bekend van zijn decennia lange televisieoptredens volgt de het Nederlandse voetbal nog altijd op de voet.

Als geboren Rotterdammer heeft hij een duidelijke voorkeur. "Je bent Feyenoorder en dat blijf je", vertelt de Rotterdammer in Hand in Hand. "Dat kan ook niet anders. Ik ben natuurlijk ook blij dat het de laatste jaren weer ergens op lijkt. Ondanks de onvoorstelbare achterstand die we op Ajax hebben opgelopen in die laatste veertig jaar, dat is eigenlijk niet normaal, hè?", vertelt Cox.

Ook geeft de acteur aan kritisch te zijn op de KNVB, die in zijn ogen wel eens een doelpunt onterecht ongeldig verklaart middels de VAR. "Dat zijn onze vrienden toch niet hoor, die KNVB. Je hebt ook niets meer te zeggen, zo zachtjes aan. Vroeger deed Rotterdam nog mee. Er kwamen zelfs scheidsrechters hier vandaan. Het hele betaald voetbal is eigenlijk met Cor Kieboom op poten gezet, op die ene nacht daar, de beroemde 'slaapkamer-conferentie'. in Utrecht. Maar daar is niks meer van over", vervolgt Cox.

Of de supporters hier een aandeel in hebben? "Het is spijtig. Helaas helpt de aanhang ook niet altijd mee. Je houdt je hart af en toe vast als je Europa ingaat. Gelukkig valt het de laatste tijd mee", besluit de 82-jarige Rotterdammer.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand