Cruijff ideale opvolger Mislintat? "Jordi heeft niet zoveel met Ajax"

Jordi Cruijff
Jordi Cruijff Foto: © Pro Shots

Jordi Cruijff is misschien wel dé ideale opvolger van Sven Mislintat. Fans zouden het graag zien gebeuren, maar de zoon van Johan Cruijff lijkt andere dingen aan zijn hoofd te hebben.

"Als technisch directeur beschikt hij over een bijzonder cv: AEK Larnaca, Maccabi Tel Aviv en Barcelona. Met Larnaca, een promovendus toen Cruijff in 2010 instapte, werd hij het eerste Cyprotische team dat zich kwalificeerde voor de groepsfase van de Europa League. In Israël werd Cruijff in 2013, 2014 en 2015 landskampioen met Maccabi Tel Aviv, dat voor zijn aanstelling negen jaar zonder titel bleef. Samen met Mateu Alemany stelde Cruijff bij Barcelona een selectie samen die de prijzendroogte van de gevallen grootmacht doorbrak", weet Voetbal International.

Jordi is echter niet zo begaan met Ajax als vader Johan. "Het probleem: deze Cruijff heeft niet zoveel met Ajax. Na het ontslag van zijn vader vertrok hij in 1988 op een vervelende manier uit de opleiding. Na zijn vertrek bij Barcelona wacht hij op een nieuwe uitdaging. ‘Ik ben ingestapt omdat ik een speciaal gevoel heb bij deze club, maar nu wil ik weer trainer worden’, vertelde hij aan The Athletic. De kans lijkt daarom bijzonder klein dat hij in gaat stappen als opvolger van Mislintat", besluit het blad.

Lees meer:
0 reacties