Cruijff over gemiste kans op trainer: "Klinkt nu heel makkelijk"

Jordi Cruijff
Jordi Cruijff Foto: © Pro Shots

Jordi Cruijff is groot fan van Peter Bosz. Hij wilde de succestrainer al vroeg naar Maccabi Tel Aviv halen. Dat Bosz het zo goed doet bij PSV is voor Cruijff geen verrassing.

"Het verhaal Peter is mooi", lacht Cruijff in De Telegraaf. "Ik vond hem een interessante trainer en had al een paar keer gekeken of ik hem naar Maccabi Tel Aviv kon halen, waar ik op dat moment de technisch directeur was. Maar Peter zat bij Vitesse en werd al aan grote clubs, waaronder Ajax, gelinkt. Onze trainer Slavisa Jokanovic werd in de winter weggekocht door Fulham dat de gelimiteerde miljoenenafkoopsom betaalde. Dat was top voor ons, want dat gebeurt niet zo vaak", zegt Jordi.

Toch bleef Bosz op de radar staan bij Jordi. "Mijn vader vroeg wat ik nu ging doen. En ik zei: Peter Bosz proberen, waarna ik op mijn vaders manier werd uitgelachen, zo van: pfff dat gaat je toch niet lukken, word wakker, dat krijg je nooit voor elkaar. Dat heeft me heel erg gemotiveerd. En in combinatie met het feit dat de volgende stap omhoog voor Peter maar niet echt kwam, slaagde ik erin hem naar Tel Aviv te halen."

Dat was wel onder de nodige voorwaarden. "Ook met een gelimiteerde afkoopsom, die Ajax daarna ook heeft betaald. Maar toch. Peter wist dat wij als trampoline naar de volgende club konden dienen. Jammer genoeg ging hij na zes maanden alweer weg, maar dat begreep ik wel toen Ajax belde."

Cruijff spreekt van een gemiste kans voor Ajax dat Maurice Steijn koos terwijl Bosz beschikbaar was. "Ik vind Peter echt een heel goede trainer. Dat klinkt nu heel makkelijk, maar gelukkig heb ik in 2016 al bewezen dat ik zo over hem denk."

Lees meer:
0 reacties