"Daar maakt hij mooie stappen in, op het veld, maar ook daarbuiten"

Jorrel Hato en Kenneth Taylor
Jorrel Hato en Kenneth Taylor Foto: © BSR Agency

Ajax maakt een niet al te goed seizoen door. Zowel op als buiten het veld is er veel ruis. Voetbal international maakt de balans op voor komend seizoen en bespreekt welke middenvelders er wel en niet voor Ajax blijven spelen.

"In zware tijden grijpt Ajax massaal terug op de eigen jeugd. De vier spelers met de meeste minuten in de Eredivisie zijn allemaal zelfopgeleid", schrijft VI. "Na Hato staat Kenneth Taylor boven aan dat lijstje. Over zijn kwaliteiten en potentie heeft men bij Ajax nooit getwijfeld, maar continu leveren, dat lukte nog niet. Na een roerig seizoen zet de 21-jarige middenvelder daar de laatste maanden mooie stappen in, op het veld, maar ook daarbuiten."

"Jordan Henderson werd gehaald voor zijn leiderschap, maar miste zes van de vijftien wedstrijden sinds zijn komst. Toch lijkt hij zijn doel, deelname aan het EK, te halen. Het is voor Ajax te hopen dat Henderson, die in juni 34 wordt, ondanks dat toernooi topfit aan de voorbereiding kan beginnen. Het zou de ploeg namelijk goed doen om eindelijk eens een vaste samenstelling in het hart van het elftal te kunnen formeren."

"In Sivert Mannsverk en Kristian Hlynsson ziet Ajax toekomst", valt er verder te lezen. "Mannsverk is behoorlijk wisselvallig gebleken in zijn eerste seizoen, maar heeft wel kwaliteiten die Ajax zoekt in een 6. Met Hlynsson is de club in gesprek om zijn tot 2026 lopende contract op te waarderen en te verlengen. Silvano Vos ligt nog vier jaar vast en zal hopen op meer minuten komend seizoen. Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic hebben nog geen indruk gemaakt. Van den Boomens specifieke kwaliteiten sneeuwen wat onder in de chaos op het middenveld. Tahirovic laat op de training soms mooie dingen zien, maar lang niet altijd in het weekend. Ook hij zal er veel beter uitzien, als er meer structuur in het elftal is. Dat vergt wel enig geduld van beide partijen, anders is een transfer logischer. SC Freiburg toonde in de winter al interesse in Tahirovic."

"Kian Fitz-Jim werd al verhuurd, maar keerde in januari vervroegd terug van Excelsior. Sindsdien maakt de twintigjarige middenvelder echter vooral zijn minuten voor Jong Ajax. De technisch begaafde Fitz-Jim is duidelijk toe aan speeltijd op het hoogste niveau. Bij Ajax wordt dat lastig en dus is een al dan niet tijdelijk vertrek het meest logisch."

Lees meer:
0 reacties