Daley Blind in dubio: "Dat is precies waar ik veel over nadenk"

Daley Blind
Daley Blind Foto: © Orange Pictures

Daley Blind lijkt deze zomer op zoek te moeten naar een nieuwe club. De verdediger maakte in de winter de overstap naar Bayern München maar kijkt vooral toe vanaf de bank. Daardoor lijkt een langer verblijf voor de 101-voudig international uitgesloten.

Het was een droomtransfer voor Blind afgelopen winter. Na zijn geschil met Ajax wat resulteerde in ontbinding van zijn contract, moest hij bij Bayern de defensieve problemen gaan verlichten. De 33-jarige verdediger maakte echter pas 131 minuten in de Bundesliga en lijkt op zoek te gaan naar meer speelminuten.

Stoppen gaat hij voorlopig nog niet doen, vertelt hij in de podcast Football is Life van FC Afkicken. "Zolang mijn lichaam het goed volhoudt en ik blijf hopelijk blessurevrij, dan wil ik het zo lang mogelijk volhouden. Ik hoop nog wel drie, vier jaar"

Blind heeft zelf nog geen enkel idee waar hij volgend seizoen speelt. "In onze carrière hebben we altijd voor de prijzen gespeeld, weet je wel. Of meegedaan. Dan maak je dus de keuze: kies je voor een grotere competitie bij een waarschijnlijk mindere club, waar je mee gaat doen in de middenmoot. Of kies je voor een lager niveau, maar dan wel bij een topclub die meedoet om de titel of in de titelstrijd. Dat is precies waar ik veel over nadenk."

Zijn privésituatie speelt ook een rol in zijn uiteindelijke beslissing. "Wil ik in deze fase kiezen voor het leven of kies ik puur voor het voetbal?", vraagt de routinier van der Rekordmeister zich hardop af. "Of zoek je een combinatie? Of kies ik iets dichtbij Amsterdam, zodat ik af en toe naar huis kan? Dat zijn veel factoren waar ik eigenlijk nog wel over twijfel."

Ajax

Over een terugkeer laat Blind zich niet uit. Wel maakt hij duidelijk ooit weer terug te komen. "Ik zie mezelf ooit weer terugkeren bij Ajax, op welke manier dan ook". Voor hem is dat altijd al duidelijk geweest. "Ik ben Ajacied en ik keer niet zomaar op mijn 28e - in de beste tijd van mijn carrière - terug bij Ajax."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
17/12
Ajax
16:45
PEC Zwolle
zo
14/01
Go Ahead Eagles
14:30
Ajax
zo
21/01
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
za
27/01
Heracles Almelo
21:00
Ajax
za
3/02
Ajax
20:00
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 15 25 33
4 FC Twente 15 15 33
5 Ajax 15 5 24
6 Go Ahead Eagles 15 3 22
7 Sparta Rotterdam 15 0 21
8 SC Heerenveen 15 -5 19
Bekijk de hele stand