Daley Blind over carrière na het voetbal: "Ik wil wel die kant op"

Daley Blind juicht voor Girona
Daley Blind juicht voor Girona Foto: © Pro Shots

Daley Blind is van plan om na zijn voetballoopbaan uiteindelijk hoofdtrainer te worden. De oud-speler van Ajax is momenteel nog actief bij het Spaanse Girona, maar keert na zijn carrière terug naar Nederland om de volgende stappen in zijn leven te zetten.

"Ik ga er wel voor als het moment daar is", zegt Blind bij de podcast Football is Life. "Je gaat eerst ontdekken bij de jeugd. Als ik op een gegeven moment dat leuk vind, dan ga ik verder. Ik ga het niet doen als ik het niet leuk vind, maar hoe ik er nu over denk, wil ik die kant wel op." Blind heeft het goed in Spanje, maar wil niet in het buitenland blijven. "Het is goed vertoeven hier, maar ik blijf hier niet. Ik ga altijd terug naar Nederland."

Oud-Ajax-speler Siem de Jong is nog altijd zoekende in het leven na het voetbal. "Je hebt geen seizoen meer en werkt niet echt meer naar een doel toe. Bij Ajax ga je nu wat meer dingen naast het voetbal doen. Soms doe ik een opdracht en dan vraag ik mezelf af: ik doe dit nu, maar waar wil ik uiteindelijk naartoe en waarom doe ik dit? In het voetbal ben je gewend dat je constant jezelf wilt verbeteren om ergens naartoe te groeien."

"In het voetbal probeer je jezelf te verbeteren richting een nieuw seizoen. Ik snap mensen dat ze trainer worden, waardoor je weer zo’n seizoen hebt. Ik moet voor mezelf misschien concreter hebben waar ik naartoe wil, zodat je jezelf kunt ontwikkelen naar je doel. Ik ben dit jaar rustig aan het ontdekken", aldus Siem de Jong.

Lees meer:
0 reacties