"Dan zal hij altijd worden gezien als marionet van Van Praag"

Michael van Praag
Michael van Praag Foto: © Orange Pictures

Menno Geelen zou de directeur van Ajax kunnen worden. Valentijn Driessen vindt Geelen geschikt, maar denkt niet dat hij ingaat op een mogelijk aanbod van Ajax.

"Intussen valt vaak de naam van commercieel directeur Menno Geelen als (interim)directeur. Hij is evenals directeur voetbal Marijn Beuker en voetbaladviseur Louis van Gaal vooralsnog één van de weinige onbesmette personen bij Ajax. Ondanks de totale ineenstorting is het hem gelukt de club commercieel op Champions League-koers te houden", weet Driessen bij De Telegraaf.

"De lokroep door medewerkers, supporters en sponsoren voor Geelen is misschien groot, hij zou gek zijn als hij hier gehoor aan geeft. Het is de tweede keer dat die trein langskomt, maar het is opnieuw een trein die Geelen en zijn carrière en reputatie zal vermorzelen als hij opstapt. De commercieel directeur is een aardige vent, bijzonder goed in zijn job, maar als hij ’ja’ zegt, dan zal hij toch ook altijd worden gezien als marionet van Van Praag", vervolgt Driessen.

Die reputatie moet hij niet willen. "En iemand die Van Praag bijstaat om het mes nog dieper in de rug van de geschorste Kroes te steken. Het Ajax-personeel draagt Geelen nu op handen, maar zal zich van hem afkeren als algemeen directeur als hij tachtig tot honderd man moet ontslaan. Volgens Kroes noodzakelijk, aangezien de Ajax-organisatie een kind met een waterhoofd is."

Lees meer:
0 reacties