Dani de Wit tegen oude club Ajax: "Ik heb er heel lang gespeeld"

Dani de Wit
Dani de Wit Foto: © Pro Shots

Dani de Wit neemt het zondagmiddag met AZ op tegen zijn oude club Ajax. De middenvelder kijkt met een goed gevoel terug op zijn Amsterdamse periode, maar wil koste wat het kost winnen. Het gat tussen de ploegen is namelijk maar drie punten, in het voordeel van de Alkmaarders.

Het is een onrustig seizoen bij AZ, dat vierde staat op de ranglijst. "We kunnen niet zeggen dat het een rampseizoen is of dat we er niets van bakken", stelt De Wit in gesprek met de NOS. "Maar voorlopig is het erg wisselvallig. We hebben een hele goede eerste periode gehad en de laatste maanden is het wat minder."

Nu kan de ploeg verder afstand nemen van Ajax, waar het ook niet draait zoals men zou willen. Voor De Wit is het een speciaal duel. "Ik heb er heel lang gespeeld, mooie momenten gekend en voetbalvrienden gemaakt", vertelt De Wit, die de komende tegenstander niet onderschat, ondanks de vijfde plaats op de ranglijst. "Ze hebben heel veel kwaliteit", aldus de middenvelder, die eerder dit seizoen scoorde tijdens de 2-1 zege in de Johan Cruijff ArenA. "Een mooi moment."

Lees meer:
0 reacties