Daphne Koster trots: "Er zit heel veel werk en energie achter"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Pro Shots

Ajax Vrouwen begint volgende week aan de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. De Europese deelname van de Amsterdammers doet Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal, veel.

"Het gaat voor de wind", lacht Koster bij Ajax TV. "Er zit heel veel werk en energie achter van ons allemaal. Het gaat goed met mij en met heel veel personen. Het lijkt bijna alsof het vanzelf gaat, maar dat is het niet gegaan. Het lijkt allemaal heel comfortabel en de grootste uitdaging is het om dat zo te houden", oordeelt de voormalig international.

Dat Ajax Vrouwen zich wist te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Women's Champions League is bijzonder. "Voor nu is het voor mij gewoon: we gaan de Champions League in, maar ik denk dat er bij mij nog een besefmoment komt. Dat je hier staat, de mensen ziet die erop afkomen en je collega’s aan het werk ziet... De directie is aanwezig, het wordt live uitgezonden. Dan kan er een besefmomentje komen hoe veel er is veranderd in de laatste tien, twaalf jaar", zegt Koster.

Die ontwikkeling vond volgens Koster niet alleen plaats bij Ajax Vrouwen. "Maar ook in de maatschappij", vindt de oud-voetbalster. "Daar heb je aan mee mogen doen. Ik hoop dat collega’s het ook zo voelen. Dit hebben we met elkaar bereikt." De Amsterdammers nemen het in de groepsfase op tegen Paris Saint-Germain, AS Roma en Bayern München. Pittig, zo erkent Koster.

Toch blijft ze positief: "Als je Champions League speelt, kun je ook maar beter echt Champions League spelen. Het zijn mooie, maar ook hele goede clubs. Het spreekt aan en het is fantastisch. Laat maar zien hoe ver je bent", besluit de manager vrouwenvoetbal.

Lees meer:
0 reacties