"Dat Ajax in en in rot is, blijkt uit de aanstelling van Van Halst"

Jan van Halst
Jan van Halst Foto: © Pro Shots

Mike Verweij vindt de promotie van Jan van Halst tot tijdelijk algemeen directeur bij Ajax 'krankzinnig'. Van Halst is bij Ajax in dienst als technisch commissaris, maar gaat tijdelijk doorgeschoven worden. Volgens de journalist is het vreemd, aangezien de transfermarkt net gesloten is.

"Dat Ajax in en in rot is, dat blijkt ook uit de krankzinnige aanstelling van Van Halst", vertelt Verweji in de podcast van De Telegraaf. "Ik heb inmiddels begrepen dat het 99,9 procent zeker is dat Van Halst de nieuwe directeur wordt. Gefeliciteerd. Dan wordt Van Halst voor een aantal ton een paar maanden chef lege dozen."

De journalist vervolgt: "De transfermarkt is voorbij. Dan ga je dus een technisch commissaris promoveren tot directeur... Maar wel titulair directeur, dus hij heeft geen tekenbevoegdheid. Hij heeft helemaal niets toe te voegen op technisch gebied. Hij heeft wel inspraak, maar geen beslissingsbevoegdheid. Wat gaat Van Halst doen dan? Op de winkel passen? Dan doe je toch geen voetbalman?"

Alex Kroes moet op termijn de nieuwe directeur worden, maar een akkoord met AZ is er nog niet. "Ajax zegt: 'Wij willen graag van AZ horen wat zij graag voor Kroes willen hebben.' Nee, het werkt andersom. Jij gaat gewoon naar AZ toe en vertelt wat je wil bieden voor de overname van Kroes...", aldus Valentijn Driessen.

Lees meer:
0 reacties