"Dat zal ook tegen Napoli zo zijn, dan is Rensch niet goed genoeg"

Devyne Rensch
Devyne Rensch Foto: © Orange Pictures

Aad de Mos vindt niet dat Devyne Rensch goed genoeg is voor Ajax. De analist zag dat de verdediger afgelopen weekend in de fout gaan, maar ook in de Europese duels.

"Ik denk dat Ajax problemen heeft in de verdediging. Ajax verdedigt heel zwak. Ik vind Rensch ook geen goede verdediger. Als Ajax echt moet verdedigen in wedstrijden, dat zal ook tegen Napoli zo zijn, dan is Rensch niet goed genoeg. Dat was tegen Liverpool ook zo", stelt hij in Twee Viertje de podcast.

De kritiek op Ajax vindt hij overtrokken: "Mensen gaan zoeken en komen uit bij Tadic, of ze zoeken het bij Kudus. Ik vind dat Kudus het op die positie heel goed doet." Wel denkt hij dat Kudus op een andere positie moet staan: "Naar mijn idee is hij de ideale nummer 10." Tadic is simpelweg de zondebok. "Ze zoeken bij Ajax altijd iemand die de schuld moet krijgen. Dat was zo bij Martínez en Álvarez, die niet goed genoeg waren. Nu gaan ze met zijn allen als papegaaien achter Tadic aan, ik denk niet dat het alleen aan Tadic ligt."

Hij ziet dat de Amsterdammers zich soms verkijken op hun tegenstanders. "Ajax heeft weer zijn traditionele arrogantie. Die denken met één been een wedstrijd te kunnen winnen en willen de broeken niet vuil maken. Nu zijn ze twee keer afgestraft door intensiteit. Dus als je Ajax bespeelt met een hoge intensiteit en je bent brutaal in de duels, dan hebben ze het gewoon moeilijk."

Steven Berghuis

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand