Davy Klaassen weet het zeker: "Ik zal weer terugkomen bij Ajax"

Davy Klaassen maakte afgelopen zomer de overstap naar Inter. De middenvelder speelde maar liefst 321 officiële wedstrijden namens Ajax en dus heeft hij een bijzondere band met de Amsterdamse club.

Zijn transfer naar Italië kwam onverwachts, zo vertelt Klaassen bij ESPN. "Maar vanaf het begin waren we allebei enthousiast. Het is echt een hele mooie stad en ook een mooie club in goede competitie. Ik stond er wel voor open om nog naar een ander land te gaan, maar Ajax is toch Ajax", zegt hij.

Toch voelde Klaassen al langer dat een transfer een optie was. "Het begon een beetje eind vorig seizoen dat ik het gevoel kreeg dat Ajax een andere weg in wilde slaan. Hierdoor dacht ik toch aan een mogelijke transfer. Er waren genoeg clubs waarvoor ik Ajax niet wilde verlaten, maar Inter kon ik niet laten lopen", erkent de Oranje-international.

Klaassen kende een moeizaam laatste jaar in Amsterdam, maar kijkt met een goed gevoel terug op zijn tweede periode bij Ajax. "Het laatste jaar was misschien minder, maar ik denk dat ik wel tevreden kan zijn met twee kampioenschappen en één KNVB Beker in drie seizoenen. Het gevoel is overheersend positief. Uiteindelijk blijft Ajax toch altijd mijn club en zal ik er weer terugkomen, in welke rol dan ook", weet hij zeker.

Lees meer:
0 reacties