Davy Klaassen ziet overeenkomst met Ajax: "Ook historisch moment"

Davy Klaassen in het shirt van Inter Milan
Davy Klaassen in het shirt van Inter Milan Foto: © BSR Agency

Davy Klaassen maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Internazionale. Met de Milanese ploeg kroonde hij zich onlangs tot kampioen van Italië. Het was voor de club de twintigste keer.

"Ja, het voelt voor de Italianen echt als een mijlpaal. Het is vergelijkbaar met de derde ster van Ajax. Dat was ook zo’n historisch moment", vertelt Klaassen in gesprek met Voetbal International. Het kampioenschap was een feit na een zege op stadsgenoot AC Milan. "Dat was ook nog nooit eerder gebeurd."

De oud-Ajacied kwam zelf tijdens de derby niet in actie. Sowieso moet hij het dit seizoen doen met een reserverol. "Natuurlijk wil je altijd meer spelen, maar aan de andere kant zit het niet in mijn karakter om moeilijk te doen als ik niet speel, of niet alles te geven. Ik ga elke dag volle bak en ik denk daarbij ook aan het teambelang."

Klaassen vervolgt: "Bovendien was bij mijn transfer een heel duidelijk perspectief geschetst. Ik wist dat ik niet als basisspeler was aangetrokken. Ik was dus afhankelijk van blessures en schorsingen, maar die zijn er dit seizoen bij ons niet veel geweest."

Lees meer:
0 reacties