De Boer aan de slag bij Ajax? "Hij zou voor mij perfect passen"

Ronald de Boer in de Johan Cruijff Arena
Ronald de Boer in de Johan Cruijff Arena Foto: © Pro Shots

Als het aan Freek Jansen ligt, wordt Ronald de Boer lid van de Raad van Commissarissen van Ajax. De club is op zoek naar een voetbalcommissaris nadat Danny Blind besloot niet terug te keren.

"Ik heb de oplossing voor een RvC-lid voetbalzaken: Ronald de Boer", zegt clubwatcher Jansen in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. "Ik kwam hem toevallig tegen in de parkeergarage na Ajax – FC Twente en we hebben een tijdje staan praten. Dick (Sintenie, red.) en ik zeiden tegelijkertijd: moet jij er niet gewoon gaan zitten? Hij hield het antwoord een beetje in het midden."

Volgens Jansen is De Boer een meer dan geschikte kandidaat: "Hij zou voor mij perfect in de RvC passen. Een RvC-functie kun je prima met alles combineren. Danny Blind kon analyseren op tv en dat kan hij ook blijven doen. Hij loopt al rond op De Toekomst en dat kan hij ook blijven doen."

De clubwatcher gaat verder: "Hij is een onafhankelijke denker. Hij durft kritisch te zijn en vragen te stellen. Als analyticus heeft hij ook op die manier naar clubs moeten kijken. Hij heeft veel ervaring, is een kind van de club en hij weet dus precies wat er bij Ajax gevraagd wordt. Hij heeft geen ambities om technisch directeur te worden, dus hij is niet iemand die denkt via de RvC de stap naar beneden te kunnen maken."

Financieel is De Boer 'wel een beetje onderlegd', aldus Jansen. "En hij heeft ervaring met contracten. Hij kan daar kritische vragen over stellen. Ik denk: wat zoekt men moeilijk? Misschien zal een enkeling piepen dat hij ambassadeur van Qatar was, maar volgens mij hoeft dat geen belemmering te zijn. Ik vind het ook een hele sympathieke vent", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/03
Ajax
14:30
Fortuna Sittard
zo
17/03
Sparta Rotterdam
16:45
Ajax
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 24 41 56
3 FC Twente 24 24 50
4 AZ 24 22 43
5 Ajax 24 10 39
6 Go Ahead Eagles 24 6 37
7 NEC 24 9 36
8 FC Utrecht 24 -3 32
Bekijk de hele stand