De Boer blikt terug: "Gewoon het Ajax-spelletje terugbrengen"

Frank de Boer
Frank de Boer Foto: © Pro Shots

Met de huidige onrust bij Ajax, zijn er weinig gelijkenissen met de 'Fluwelen Revolutie', waar Frank de Boer weinig last van bestuurlijke problemen had in die problemen. Hij en zijn spelers concentreerden zich destijds op het voetbal en maakten zich niet druk over andere zaken wat nu niet geheel het geval is in Amsterdam.

"Ik was daar eigenlijk niet bewust mee bezig. Ik weet dat het spelers toch bijna niet interesseert. Die willen lekker voetballen", zo stelt De Boer in gesprek bij de podcast Football is Life.

De Boer begon met een belangrijke ommekeer in zijn periode als hoofdtrainer in Amsterdam. "Ik heb me ook niet zo erg druk gemaakt over welke kant ik moest kiezen. Ik denk dat het onbewust is gegaan, eerlijk gezegd. Mijn eerste actie was gewoon het Ajax-spelletje weer terugbrengen. 4-3-3 spelen, drukzetten en opbouwen van achteruit", aldus de ex-oefenmeester.

Daley Blind was onderdeel van het succes van De Boer bij Ajax en tevens ook aanwezig bij de podcast. "Het grootste verschil vond ik dat er weer werd gehamerd op de dingen die belangrijk zijn bij Ajax. Positiespel, op de juiste manier inspelen, passen en trappen. Dat was allemaal een beetje ondergesneeuwd. Door die basis ging het niveau bij iedereen weer omhoog. Daardoor konden we als team veel sneller terug naar hoe we wilden spelen."

Ten slotte komt ook Siem de Jong te spreken over die tijd. "Voor mij was het een goede periode. Het was voor veel jongens een herkenbare manier van spelen. We kregen het vertrouwen om dat te doen. Er waren weinig grote sterren. Er was ook geen budget. We moesten het doen met de groep die we hadden. Die groep was heel hecht. Ook in de relatie tot de trainer. Onze gedachten over voetbal waren heel erg gelijk", aldus De Jong over het succes toentertijd.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand