De Boer looft Ajax-speler: "Van timide jongen naar volwassen kerel"

Ronald de Boer
Ronald de Boer Foto: © Orange Pictures

Ajax begint langzaam weer op te krabbelen, en de 19-jarige IJslander Kristian Hlynsson is één van de positieve lichtpuntjes in het team onder leiding van John van 't Schip. Hlynsson heeft een vaste plek in de basis veroverd. Ronald de Boer, die eerder in de jeugd Hlynsson begeleidde, herinnert zich nog goed hoe hij zijn entree maakte in Amsterdam.

"Timide jongen, fragiel, met een echt Scandinavisch hoofdje", zo beschrijft de Boer zijn eerste indrukken van Hlynsson in gesprek met Voetbal International. "Maar ook iemand van wie je gelijk ziet: die zit wel op voetbal. Niet dat hij veel dribbelde, ofzo. Het zat hem meer in zijn aannames, het op doel schieten, het positie kiezen, zijn oriëntatie en het scannen om zich heen", vervolgt hij.

"Het fysieke aspect was wel een aandachtspunt aan het begin", zegt de Boer. "De intensiteit was vele malen hoger dan hij gewend was. Dat was wel even aanpoten voor hem, maar dat heeft hij goed gedaan. Spelers krijgen in de jeugd allemaal een individueel programma om zich fysiek te ontwikkelen, dat heeft hem geholpen. Zijn fysiek, zijn duelkracht, daar waren de meeste zorgen over. Maar in mijn ogen is dat niet per se een struikelblok."

De voormalige Ajax-speler onderbouwt zijn argument met twee specifieke voorbeelden. "Het gaat er ook om dat je goed staat en slim de duels in gaat. David Silva is bijvoorbeeld ook niet heel groot, maar heeft zich wel tien jaar staande gehouden in de Premier League. Phil Foden is ook zo’n voorbeeld. Kristian is daar inmiddels veel beter in geworden, hij is meer een kerel geworden", aldus de Boer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand