De Boer voorspelt lastige avond: "Ajax is aanvallend heel pover"

Ronald de Boer
Ronald de Boer Foto: © Orange Pictures

Ronald de Boer denkt dat het een moeilijke wedstrijd wordt voor Ajax tegen Aston Villa in de Conference League. Dat vertelt hij tegenover Het Parool.

De oud-voetballer geeft aan dat hij vindt dat de middelmaat nog steeds regeert bij de Amsterdammers. “Het is zaak om langzaamaan te zoeken naar een team dat Ajaxwaardig is, dat dominant speelt, de wil oplegt aan de tegenstander en het publiek vermaakt. Ik heb twee weken geleden met verbazing gekeken naar de wedstrijd van Ajax tegen Bodø/Glimt. Het spel was verontrustend en ze hadden echt heel veel geluk.”

Toch ziet hij wel wat positieve dingen bij Ajax. Dat heeft dan vooral te maken met de verdediging van de Ajacieden. “Tegen Utrecht was het verdedigend met vijf verdedigers een stuk beter, maar ze hebben alleen Brobbey als aanvaller. Wil je Aston Villa een beetje weerstand bieden, dan heb je voorin een betere bezetting nodig. Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson zijn op zich wel aanvallende spelers, maar zijn meer aangevers dan afmakers. Met absolute snelheid voorin heb je tegen Villa een wapen, maar dat vind ik bij hen te beperkt

Andere spelers die een goede indruk maakten op De Boer waren Ahmetcan Kaplan en Sivert Mannsverk. “Die hadden in dit systeem een positieve inbreng. Zij gaven Ajax rust in zowel de opbouw als in de verdediging. Ajax is aanvallend nog altijd heel pover”, besluit de voetbalanalist.

Lees meer:
0 reacties