De Haan: "Steijn heeft best wel wat gepresteerd in zijn loopbaan"

Maurice Steijn tegen Borussia Dortmund
Maurice Steijn tegen Borussia Dortmund Foto: © Pro Shots

Vorige week lekte uit dat SC Heerenveen al gesproken heeft met oud-trainer van Ajax Maurice Steijn. Algemeen directeur Ferry de Haan sprak met Steijn af in een hotel in Wolvega, en een foto daarvan verscheen online. Baalt de Heerenveen-directeur van deze gang van zaken? Helemaal omdat het vertrek van Kees van Wonderen nog niet bekend was.

"Dat wij met Maurice om tafel hebben gezeten, was voor ons geen groot geheim", zegt De Haan tegen het Algemeen Dagblad. "Kees wist ook dat wij met andere trainers zouden gaan spreken. Dat het vervolgens uitlekt, is knullig en mogen we alleen onszelf aanrekenen."

De directeur vervolgt: "Maar dit betekent niet dat we voortaan nooit meer in een hotel gaan zitten bij dergelijke afspraken. Dit kan net zo goed uitlekken als je bij iemand thuis afspreekt, dan kan ook een fotograaf jou vastleggen. We moeten het bovendien ook niet groter maken dan het is."

Door zijn slechte maanden bij Ajax, heeft iedereen een mening over Steijn. Daardoor wordt de zoektocht naar een nieuwe trainer uit de luwte getrokken. De Haan: "Wat er in Maurice zijn carrière heeft plaatsgevonden, staat er helemaal los van."

De Haan gaat verder: "Als wij ergens voor willen gaan, moeten we dat gewoon doen. Maurice heeft bovendien best wel wat gepresteerd in zijn loopbaan. Wat bij Ajax is gebeurd, heb ik geen mening over, want ik was er niet bij betrokken."

Van Wonderen en Steijn lijken twee heel verschillende karakters. Het AD schrijft: van ideale schoonzoon naar straatvechter. De Haan: "Ik weet waar je op doelt, maar ik weet niet of dat echt zo is. Ik heb Maurice in ieder geval niet wat lelijks over zijn spelers horen zeggen", aldus Ferry de Haan.

Lees meer:
0 reacties