De Jong blikt terug: "Pas terug in ons appartement drong het door"

Siem de Jong en Christian Eriksen
Siem de Jong en Christian Eriksen Foto: © Pro Shots

Tijdens het Europees kampioenschap zakte Christian Eriksen uit het niets naar de grond met een hartstilstand. Oud-ploeggenoot en vriend Siem de Jong weet nog goed waar hij op dat moment was.

"Ik stond rustig in een pizzeria te wachten op een bestelling, op vakantie met het gezin, terwijl ik op dat moment net een vriend aan de lijn had. Ik zag geen beelden, kon alleen op de woorden van mijn vriend af gaan. Natuurlijk schrik je gelijk, maar ik kon me nog moeilijk een voorstelling maken van wat er precies aan de hand was. Pas terug in ons appartement drong het allemaal echt door", vertelt de Jong.

Inmiddels is de middenvelder weer helemaal terug. Zaterdagavond kan hij minuten maken tegen Nederland met Denemarken. De Jong merkt dat veel mensen met de Deen meeleven, vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Christian heeft heel erg de gunfactor bij veel mensen. Omdat hij niet alleen een heel goede en mooie speler is, maar ook een goede, nuchtere jongen."

De Jong heeft nog steeds contact met Eriksen. Samen speelden ze samen bij Ajax. "In het voetbal blijkt het altijd moeilijk om contact te blijven houden. Christian en ik spreken elkaar niet dagelijks, maar we appen best geregeld. Laatst hebben we elkaar nog even kort gezien, toen hij in Amsterdam was om te trainen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand