De Jong knipoogt naar Ajacied: "Hebben al wat geintjes gemaakt"

Siem de Jong in actie voor SC Heerenveen
Siem de Jong in actie voor SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Siem de Jong was in 2011 de grote held bij Ajax door twee keer te scoren tijdens de kampioenswedstrijd. Nu hoopt hij de Amsterdammers te kunnen verrassen met SC Heerenveen.

"Ik heb het een paar keer meegemaakt vanuit de kant van Ajax, dus het is wel bijzonder. Het is voor die jongens een hele mooie wedstrijd, maar ook vaak een spannende en taaie", vertelt De Jong in gesprek met Ajax TV. In totaal werd hij vier keer kampioen. Het hoogtepunt van zijn loopbaan was die keer in 2011, toen hij hoogstpersoonlijk de wedstrijd besliste tegen FC Twente.

"Het was een hele bijzondere dag, alles viel op zijn plek: ik maakte twee goals, ook nog tegen Luuk in de ArenA", aldus De Jong, die nog veel spelers kent uit de huidige selectie van de koploper. "Ik heb vooral met Daley nog veel contact. We hebben al wat geintjes over en weer gemaakt. Ik vind dat ook het mooie van sport: op het veld wil je winnen, ook als je het goed met elkaar kan vinden."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties