De Jong naar Paris Saint-Germain? ''Dan zal hij direct onomstreden basisspeler zijn''

Als Frenkie de Jong daadwerkelijk naar Paris Saint-Germain gaat, dan wordt hij daar een onbetwiste basisspeler. Dat denkt José Barroso, clubwachter van PSG voor de sportkrant L'Equipe. 

Barroso meent dat PSG afgelopen zomer al een middenvelder wilde aantrekken. "Dat gebeurde niet, waardoor Marco Verratti en Adrien Rabiot de enige echte middenvelders met voldoende kwaliteit zijn", vertelt hij aan NU.nl. "Regelmatig moet er nu een verdediger of een aanvaller in die linie spelen. Rabiot heeft een aflopend contract, dus PSG moet komende zomer minimaal twee middenvelders halen. Als Frenkie naar Parijs komt, zal hij direct onomstreden basisspeler zijn."

De Jong maakte indruk in Frankrijk, bij de wedstrijden met het Nederlands elftal tegen de regerend wereldkampioen. "Hij viel op. Iedereen hier dacht: wie is die jongen? Hij is zo elegant en het ziet er zo makkelijk uit bij hem. Hij lijkt altijd een stap vooruit te denken, een heel bijzondere speler. Frenkie ziet er niet uit als een fysiek sterke speler, maar hij deed het geweldig tegen Kanté. Dat was voor ons in Frankrijk echt de bevestiging dat het om een toekomstige superster gaat."

Lees meer:
0 reacties