De Lang: "Prettig als we dat kunnen toevoegen aan de selectie"

Kelvin de Lang
Kelvin de Lang Foto: © Pro Shots

Kelvin de Lang is momenteel interim-voetbaldirecteur bij Ajax. Aan de voormalig scout van Manchester City de taak om in januari het een en ander te doen op de transfermarkt. Maar het is lastig, zo weet ook De Lang.

"Januari is een lastige maand om aan iets structureels te werken. De financiële middelen zijn sowieso beperkt, dus grote ingrepen hoeven jullie niet te verwachten", benadrukt hij in gesprek met Voetbal International. De Lang gaat verder: "Maar we weten dat de balans in de selectie ontbreekt, qua leeftijd. We hebben een best wel jonge groep, voorheen had Ajax altijd ervaren spelers die daarbij voor de balans konden zorgen."

"Het zou prettig zijn als we dat kunnen toevoegen aan de selectie. Maar dat is een niche market, dat soort spelers ligt niet voor het oprapen. Het is duidelijk dat de positie van controlerende middenvelder daarbij prioriteit heeft", geeft de tijdelijke directeur voetbalzaken aan. Het is echter niet zeker dat dat gaat lukken. "Dan maken we het seizoen af met deze groep. Tot aan de thuiswedstrijd tegen AEK hebben deze spelers een stijgende lijn laten zien. Dat was nog niet van het niveau dat we willen, maar er was wel een stijgende lijn."

De Lang gaat verder: "De laatste wedstrijden waren natuurlijk teleurstellend, maar we hebben vertrouwen in deze groep. Ik verwacht niet teveel wisselingen, eerlijk gezegd. Je weet het nooit in een window, er kan ineens iets komen waar je niet op rekent. Maar mensen moeten echt niet teveel verwachten van deze window. Ik snap dat supporters graag iets zien gebeuren, maar het moeten ook wel verstandige keuzes zijn. Niet zomaar opportunistische keuzes", benadrukt hij.

Lees meer:
0 reacties