De Lange eerlijk: "Ik ben nog steeds een typische Ajax-keeper"

Zondag staat Go Ahead Eagles-doelman Jeffrey de Lange tegenover zijn oude club. De Lange speelde elf jaar in de jeugdopleiding van Ajax.

In de zomer van 2017 verliet De Lange Amsterdam voor de jeugdopleiding van FC Twente. Vorige zomer kwam hij naar Deventer. “Ik heb er elf jaar gespeeld, kom er uit de buurt en kwam als klein jochie binnen", vertelt hij aan Voetbalzone over zijn tijd bij Ajax. "Dan ben je achttien en hoop je eigenlijk richting het eerste elftal te gaan.”

"Voor mijn gevoel was en ben ik nog steeds een typische Ajax-keeper", vervolgt de doelman. "Toen kwam het contract vanuit Ajax met een bepaald perspectief waar ik op dat moment gewoon niet tevreden mee was. Toen dacht ik: dan ga ik lekker weg en me elders ontwikkelen."

Aanstaande zondag mag hij laten zien wat Ajax verloren is. Ook De Lange ziet dat het niet meer het Ajax is van de afgelopen jaren. “Het is zonde dat ze na zulke mooie jaren nu in een soort dipje belanden", meent hij. "Aan de andere kant is dat misschien ook wel weer heel logisch. De jongens die in de goede jaren bij Ajax speelden zijn allemaal verkocht. Dat je dan op een gegeven moment in een klein verval komt, is ook wel weer redelijk logisch."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand