De Ligt betreurt vertrek Nagelsmann: "Is even slikken geweest"

Matthijs de Ligt
Matthijs de Ligt Foto: © Pro Shots

Afgelopen week verliet Matthijs de Ligt München voor een interlandperiode bij Oranje. Vandaag keert hij terug in Zuid-Duitsland en staat er ineens een andere trainer voor de groep, want in de tussentijd werd Julian Nagelsmann ontslagen.

"Ik was verrast", reageert De Ligt in gesprek met NU.nl na de 3-0 zege op Gibraltar. "We staan tweede in de competitie, zitten in de kwartfinales van de beker én in de kwartfinales van de Champions League. We spelen op drie fronten nog voor alles mee. Maar de directeuren beslissen wie er voor de groep staat. Het is een harde beslissing geweest."

Het was op voorspraak van Nagelsmann dat de 23-jarige verdediger afgelopen zomer overkwam van Juventus. "Hij wilde me heel graag hebben en is belangrijk voor mij geweest", vertelt De Ligt, die is uitgegroeid tot een vaste waarde bij Bayern. "Ik heb hem nog een berichtje gestuurd om hem te bedanken. Dat vond ik wel zo netjes. Dankzij hem heb ik goede stappen in mijn ontwikkeling gezet. Het is even slikken geweest."

De Ligt bestrijdt dat er sprake is van tweespalt in de selectie van Bayern. BILD schreef dat een groep met de ex-Ajacied lijnrecht tegenover enkele andere spelers staat, die van Nagelsmann af zouden hebben gewild. "De Duitse pers, dat zegt genoeg", reageert De Ligt.

Voor de verdediger is de nieuwe trainer, Thomas Tuchel, geen onbekende. Hij sprak al eens met Tuchel over een transfer, al wilde de Oranje-international niet zeggen wanneer dat was.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand