De Ligt eerlijk: "Misschien is hij beter geschikt voor deze rol"

Matthijs de Ligt tegen Senegal
Matthijs de Ligt tegen Senegal Foto: © Pro Shots

Matthijs de Ligt maakte maandag tegen Senegal niet de meest betrouwbare indruk. De voormalig Ajacied is realistisch na afloop van het duel, waarin hij niet had verwacht te mogen starten.

"Ik had het niet verwacht", wordt De Ligt geciteerd door De Telegraaf. "Al heb ik het wel goed gedaan bij Bayern en speel ik daar op een hoog niveau. Natuurlijk hoopte ik erop, maar ik verwachtte het niet. Misschien is een speler als Timber ook wel beter geschikt voor de rol die Van Gaal wil."

"Ik had het lastig", is de voormalig Ajacied eerlijk. "Dat zit ook een beetje in dit systeem. Ik ben natuurlijk geen rechtsback, maar ik kwam vandaag wel vaak als rechtsback te voetballen. Ook omdat ik bij Bayern tegenwoordig aan de linkerkant speel, was het wel even wennen voor me. Helemaal als je tegen een vleugelspeler komt te staan is het lastig. Ik denk dat de bondscoach wedstrijd voor wedstrijd kijkt wat hij nodig heeft."

"Voor mij is het heel bijzonder om op het WK te spelen", zegt de Ligt, die tevreden is met zijn stap naar Bayern München. "Ik denk dat dat een heel belangrijke keuze is geweest. Ik heb me er goed ontwikkeld en mezelf goed aangepast aan het niveau. Het gaat hartstikke goed en ik heb het er goed naar mijn zin. Dat ik tegen Senegal mocht spelen, was een overwinning voor mezelf.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
do
2/11
Ajax
20:00
FC Volendam
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Vitesse 7 -6 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
17 FC Utrecht 7 -12 3
18 FC Volendam 6 -10 1
Bekijk de hele stand