De Ligt geen basisspeler: "Het klopt dat hij wat achterloopt"

Matthijs de Ligt op de bank bij Bayern München
Matthijs de Ligt op de bank bij Bayern München Foto: © BSR Agency

De onrust wordt groter en groter bij Bayern München. De club verloor doordeweeks van Lazio in de achtste finale van de Champions League en kijkt momenteel tegen een achterstand van acht punten aan in de competitie.

Matthijs de Ligt was de afgelopen weken niet de eerste keus bij Bayern. In de topper tegen Bayer Leverkusen bleef de oud-Ajacied de gehele wedstrijd op de bank, tegen Lazio viel hij in. "Bij Bayern denken we altijd na over de tegenstander. Tegen Leverkusen wilden we extreem hoog druk zetten, dus kozen we voor Kim, Upamecano en Dier in het centrum", is de uitleg van coach Thomas Tuchel op de persconferentie.

Hij vervolgt: "Het was een last-minute beslissing, omdat Matthijs de dag ervoor injecties in zijn rug had gekregen", aldus Tuchel. "We wisten dat Upa niet de hele wedstrijd ging spelen en konden niet het risico nemen dat Matthijs er ook uit zou moeten. Het was geen beslissing tegen Matthijs. We hebben vier centrale verdedigers, je moet vechten voor je plek. Dat lijkt me ook normaal."

De coach benadrukt geen rangorde te hebben. "We hebben vier spelers voor twee plekken. Ik heb geen nummer één of nummer vier. Het klopt dat Matthijs de laatste weken wat achterloopt, maar hij loopt zeker niet achter in onze waardering."

Lees meer:
0 reacties