De Ligt over Oranje-perspectief: "Ik zie het meer als extra plek"

Matthijs de Ligt tegen Senegal
Matthijs de Ligt tegen Senegal Foto: © Pro Shots

De terugkeer van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal lijkt ook een terugkeer van het klassieke 4-3-3-systeem te worden. Geen drie, maar twee verdedigers blijven over in het centrum. Toch is Matthijs de Ligt positief gestemd over zijn kansen op speeltijd.

In een interview met Voetbal International legt de oud-speler van Ajax zijn gedachtegang uit. Er is volgens hem een duidelijk verschil tussen de systemen van Koeman en Louis van Gaal. "Toen was er eigenlijk maar één plek voor mij, in het midden, en daar stond Virgil van Dijk. Nu zijn er twee posities in het centrum, dus ik zie het meer als een extra plek. Ik speel tegenwoordig bij mijn club nu eigenlijk altijd links in het centrum, dat kan ik nu ook prima invullen. Vroeger had ik daar toch wel moeite met mijn oriëntatie. Maar dit seizoen gaat het best aardig. Ik merk dat ik een completere voetballer ben geworden."

De 23-jarige verdediger is zeer tevreden over zijn carrièrepad tot dusver. "Als ik bij wijze van spreken van Ajax Onder-19 gelijk de stap naar een absolute topclub als Bayern had gemaakt, dan zou dat heel lastig zijn geweest. Ik heb in het begin moeite gehad bij Juventus, maar daar kreeg ik de tijd om te groeien. Waardoor ik daarna een volgende stap kon maken en gelijk kon instromen bij het niveau van Bayern. Ik denk dat het tot nu toe goed gaat"

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand