De Mos analyseerde Ajax-target: "Hoe hij dat deed beviel me wel"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Orange Pictures

In de podcast De Eerste de Beste wordt normaliter de Keuken Kampioen Divisie besproken. Echter maken de mannen in deze aflevering een uitstapje en wordt er met een in bellende Aad de Mos besproken wie de trainers posities bij Ajax en Feyenoord moet gaan invullen. 

"Wie worden de nieuwe trainers van Ajax en Feyenoord", vraagt host Lars van Velsum. "Ik heb geprobeerd die Farioli te ontleden", vertelt De Mos. "Ik heb zijn scriptie helemaal doorgelezen, want hij is afgestudeerd filosoof. Gisteren (woensdag, red.) heb ik zijn wedstrijd tegen Paris Saint-Germain proberen te analyseren. En het beviel me wel, hoe hij met zijn team speelde. Er zit iets anders in dan we gewend zijn. Ik hou wel van nieuwe dingen. Hij is nog jong, pas 35. Dat is een goede leeftijd. Ik ben ook bij Ajax begonnen toen ik 33 was, had ook geen naam en heb het aardig gedaan.”

“Ik had Dick Schreuder ook ergens verwacht", gaat hij verder. "Hij heeft een goede rugzak bij de amateurs, hij werd kampioen met Katwijk. Bij PEC Zwolle heeft hij het aanvallend gedaan op een manier die niemand kende. Nu zit hij bij Castellon, waar het is de derde divisie van Spanje en met nieuwe spelers toch moeilijk is. Daar is hij ook direct kampioen geworden. Je moet het maar doen, hè. Die jongen heeft het in zijn vingers, er is alleen één nadeel. Als je Schreuder heet, dan word je in Nederland geassocieerd met je broer. Ik vind het een groter trainerstalent dan zijn broer.”

Lees meer:
0 reacties