De Mos geeft Ajax Vrouwen tip: "Niet ineens met geld gaan smijten"

Chelsea bleek dinsdag een flinke maat te groot voor Ajax Vrouwen. Dat zag ook Aad de Mos. De analist ziet echter wel genoeg potentie in het vrouwenvoetbal.

"Het gaat goed. Het kan misschien nog beter. Ik heb de wedstrijd gezien, ze waren kansloos tegen Chelsea. Ze zijn geen moment in de wedstrijd geweest. Tactisch, technisch, op alle fronten werden ze afgetroefd. Het had een veel grotere uitslag kunnen zijn", zegt De Mos in de podcast Twee Viertje van Soccernews.

"Qua snelheid van handelen, dat is toch wel heel belangrijk op dat niveau, daar komen ze nog twee, drie klassen tekort. Ze zijn kansloos in de kwartfinale, maar ze hebben het goed gedaan in de groepsfase", weet hij. Of Ajax miljoenen moet investeren in het vrouwenvoetbal? "Dan zul je ook buitenlandse speelsters moeten gaan halen, zoals bijvoorbeeld Barcelona doet. Ik denk niet dat Ajax dat wil, ik denk dat ze meer vanuit de eigen opleiding willen halen."

De Mos vervolgt: "Ajax is tot nu toe slechts tweede, Twente is een betere ploeg, die staan boven Ajax. Ze zullen nog wel aan de bak moeten, maar de wedstrijden worden steeds interessanter. Het wordt ook steeds serieuzer genomen. PSV-Feyenoord staat nu gepland in het Philips Stadion, ik heb Utrecht-Ajax gezien in De Galgenwaard. Dit was een recordaantal toeschouwers, tegen Chelsea."

"Je moet zelf goed opleiden", is de boodschap van De Mos. "Dat zal, net als in het mannenvoetbal, onze kracht moeten zijn. Je moet het stap voor stap doen, niet ineens met geld smijten."

Lees meer:
0 reacties