De Mos: "Hij heeft het DNA en hoeft zich niet aan te passen bij Ajax"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Pro Shots

De aankomende zomer gaat er bij Ajax veel gebeuren. Veel spelers vertrekken. Aad de Mos verwacht echter dat de Amsterdammers allang een groot aantal kundige vervangers op het oog hebben.

"Ik denk dat het wel eens een make-over kan worden. Dat Ajax zijn huiswerk al gedaan heeft daar ben ik van overtuigd. Ik ben er van overtuigd dat Henk Veldmate de nieuwe Antony’s en de nieuwe Martinez in Brazilië en Argentinië wel op zijn kaart heeft staan en dan zullen er wel nieuwe spelers uit die regio komen want daar is Ajax heel sterk op dit moment", stelt bij in gesprek met Twee Viertje.

Vers bloed is ook geen slecht idee. "Ja, absoluut. Ik denk dat je het allemaal in periodes kunt indelen. Het is dat Ten Hag heel lang bij Ajax heeft gewerkt, veel heeft opgebouwd, veel prijzen heeft gewonnen, mooi voetbal heeft laten zien aan iedereen, internationaal en nationaal. Dit is een geschenk dat Ajax krijgt, ze zullen de hoofdprijs kunnen vragen voor de meeste spelers die weggaan. Bijvoorbeeld voor Tagliafico."

Wijndal is een prioriteit van de Amsterdammers. "Ik denk dat een goede linksback die ook heet DNA in zich heeft van het spel van Ajax, dat is toch Wijndal, dat zag je ook weer afgelopen zondag, een schitterende voorzet op Pavlidis, hij heeft ervaring, hij heeft het DNA van Ajax, hoeft zich niet meer aan te passen bij Ajax."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand