De Mos looft Ajacied: "Weinig spelers die dit al hebben laten zien"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Pro Shots

Aad de Mos is laaiend enthousiast over Ajax-verdediger Jurriën Timber. De jonge verdediger staat voor een grote toekomst in de Europese top, maar De Mos denkt dat Ajax het talent nog een jaartje binnen boord wil houden.

"Ik denk dat Ajax er op uit is om er nog een jaar bij te doen en dan kan dat bedrag volgend jaar verdubbeld worden, waar ook hij zijn percentage van mee kan krijgen", vertelt De Mos in de podcast Twee Viertje. "Ik denk dat het beste voor Ajax en voor Timber is dat hij nog een jaartje blijft, zichzelf ontwikkeld, dan gaan alle deuren open."

"Dan kan hij met twee kampioenschappen anders bij de absolute topclubs binnenkomen. Ook met een langer verblijf en kansen om op het WK in Qatar in de prijzen te vallen. En met een langer verblijf bij het Nederlands elftal, je hebt in Qatar mogelijkheden om in de prijzen te vallen, komt hij anders binnen. Hij is buitencategorie."

"Op zijn leeftijd zijn er weinig spelers die dit al hebben laten zien op dat allerhoogste niveau, omdat hij zo sterk aan de bal is en dat hij zoveel spelinzicht heeft en zich zo snel ontwikkelt. Hij is niet onder de indruk van namen of tegenstanders, hij heeft een goede timing en is een goede kopper. Hij was niet onder de indruk van Haaland in de wedstrijden tegen Dortmund. Hij doet altijd zijn werk", aldus De Mos.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand