De Mos oneens met Van Gaal over Timber: "Goede conclusies trekken"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Pro Shots

Na afloop van Nederland - Polen was bondscoach Louis van Gaal kritisch op Ajacied Jurriën Timber. De bondscoach dacht te zien dat Timber op zijn laatste benen liep, maar oud-Ajax-trainer Aad de Mos denkt hier iets anders over.

"Je moet de goede conclusies trekken", zegt De Mos in de podcast Twee Viertje. "Timber heeft de neiging om als zijn middenvelders in de dekking worden gezet, dan gaat hij nog wel eens lopen en op het laatst ben je uitgelopen. Ik noem het altijd ‘boodschappen doen’ en dan weten ze het niet meer. Dat heeft hij in de bekerfinale bij PSV-Ajax ook gehad."

"De drie Ajacieden op het middenveld die werden in de mandekking genomen door Schmidt, dan moeten andere mensen wat gaan ondernemen van achteruit want ze kunnen dat eerste stationnetje niet vinden", gaat De Mos verder. "Het tweede station kunnen ze ook niet vinden en het derde ook niet, dan gaan ze maar boodschappen doen en lopen ze zich vast."

"Dat heeft niet zozeer te maken met vermoeidheid, dat is het niet zien van en niet de oplossing aangereikt krijgen voor het geval dat", denkt de voormalig trainer. "Je zal die spelers wel moet instrueren want dat is wel een probleem met jonge spelers, hun persoonlijke tactiek staat niet in verhouding tot hun talent."

"In hun leeftijdscategorie konden ze alles vanzelf doen, maar tegen geroutineerde spelers en coaches van de tegenpartij moet je oplossingen weten en die hebben ze nog niet. Dat moet Van Gaal ze aanreiken", aldus De Mos.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand