De Mos twijfelt over aanvaller: "Brobbey ben ik niet zeker van"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Pro Shots

Aad de Mos denkt dat Ajax er goed aan doet om Sébastien Haller voor zo'n 34 miljoen euro te verkopen. De oud-trainer ziet de kwaliteiten van de speler, maar denkt dat Ajax er een goede deal aan overhoudt. De Mos heeft echter zijn twijfels over Brian Brobbey.

Dat is heel veel geld maar je weet dat spitsen en keepers voor jou wel eens het verschil kunnen maken", zegt De Mos in de podcast Twee Viertje. "Het is niet voor niks dat in het lagere voetbal het veel vaak duidelijk is. Mühren maakt Volendam en Cambuur kampioen en Verheydt ADO op één dag, na een heel seizoen waarin alles vergokt werd, kampioen van de play-offs heeft gemaakt. Dan zie je dat nummer negens heel belangrijk zijn in het voetbal."

"Of Brobbey Haller kan opvolgen? Dat is heel moeilijk", gaat De Mos verder. "Hij is jong, hij heeft het DNA van Ajax, hij heeft zijn opleiding bij Ajax gehad, maar is wel heel blessuregevoelig, dat is Haller totaal niet. Van Brobbey weet ik niet of hij het een heel seizoen als basisspeler kan volhouden. Als invaller is dat een stuk makkelijker."

"De druk ligt altijd bij Haller en met die druk is hij fantastisch omgegaan en heeft hij een uitzonderlijk seizoen gedraaid bij Ajax. Het is geen zekerheid dat hij dat volgend jaar weer doet in de Champions League, in de competitie en het bekertoernooi. Vandaar dat ik zeg: voor die prijs zou ik hem wel willen verkopen en dan heb je een hele goede zaak gedaan. Brobbey ben ik niet zeker van", aldus de oud-trainer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand