De Mos waarschuwt Ajacied: "Mag daarvan niet het slachtoffer worden"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Pro Shots

Aad de Mos zag Mohammed Kudus veel indruk maken op het WK in Qatar. Bij Ajax wordt hij echter anders gebruikt dan bij de nationale ploeg, en Aad de Mos komt met advies voor de speler.

"Kudus gaat in waarde alleen maar stijgen als hij de kans krijgt om wat wedstrijden achter elkaar te spelen. Als je het vertrouwen niet hebt van de coach, van je medespelers of het publiek, dan is dat heel vervelend voor een speler", zegt hij bij het Twee Viertje. "Hij heeft dat vertrouwen wel bij zijn vaderland, dat heeft hij laten zien, en dan is hij een van de opvallendste spelers op een WK."

Ook in Amsterdam zag De Mos de Ghanees indruk maken. "Hij heeft het bij Ajax ook laten zien in wedstrijden tegen Liverpool, tegen Rangers. Ik denk dat er een positie is waar hij heel goed uit de voeten kan en dat is toch op de positie waarop hij ook in Ghana speelde", aldus De Mos, die van mening is dat Ajax-coach Alfred Schreuder Kudus niet goed gebruikt. "Deze jongen wil arbeid leveren, hij wil bewegen, hij wil in de zestien komen, hij mag niet het slachtoffer worden van tactische experimenten en daar is hij nu een speler van, een valse nummer negen."

"Hij doet dat ook maar zegt: ’Ik ben dat eigenlijk niet’. Ik zou de raad willen geven: stel hem op op tien en laat Brobbey lekker op negen staan. Ga er lekker mee aan de slag. Daar krijg je twee goede spelers voor terug. Wellicht is dat de ideale nummer negen voor Koeman voor de toekomst, Brobbey", aldus De Mos.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand