De Mos wijst: "Oppassen dat het geen Pierie of Schuurs wordt"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Pro Shots

Ajax is geïnteresseerd in Mees Hilgers van FC Twente. Aad de Mos wil graag meer van de jonge mandekker zien, zo geeft hij aan in Twee Viertje.

"Je moet oppassen dat het geen Kik Pierie of Perr Schuurs wordt. Ik denk dat hij aan de bal goed uit de voeten kan. Ik heb altijd een hekel aan spelers die met die afgezakte kousen spelen. Ik heb liever dat ze de kousen goed optrekken", geeft de analist aan. De Mos noemt dat soort spelers 'halve spelers'. "Met die afgezakte kousen noem ik dat, half balans."

"Ik wil hem ook wel eens zien als verdediger, dat hij ook echt goed kan verdedigen", aldus De Mos. "Dat wil ik wel eens zien aanstaande zondag tegen Feyenoord, dat zijn allemaal van die graadmeters of ze dat aankunnen. Het blijft natuurlijk zo: Ajax waar het allemaal moet is een heel groot verschil met de clubs die daar allemaal onder zitten, daar mag alles. Bij Ajax wordt je met een vergrootglas bekeken en dat is een heel andere kleedkamer dan bij Twente, waar alles gezellig onder elkaar is, vrienden van elkaar", weet hij.

"Bij Ajax is goed niet goed genoeg. Het moet uitstekend zijn, je moet schitterende aanvallen op de mat leggen. Je moet veel goals maken. Je moet af en toe eens een hoogstandje kunnen uitvoeren. Je moet het godenzonenvoetbal kunnen laten zien", is De Mos van mening.

Dat heeft volgens hem ook te maken met de historie van de club. "De grootste Nederlandse spelers komen voor 90% uit Amsterdam. Ajax heeft ook een verwend publiek, Er is niet snel iets goed. Het blijkt ook wel uit het aantal titels, Europabekers, kampioenschappen, bekers van Nederland, wat het ook moge zijn. Ajax is ook een exportproduct. Als je praat in het buitenland dan gaat het over Cruijff, over Ajax en wat minder over Feyenoord en PSV."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Go Ahead Eagles
12:15
Ajax
zo
9/04
Ajax
16:45
Fortuna Sittard
zo
16/04
Ajax
20:00
FC Emmen
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Ajax
21:00
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand