De Sanders hoopt op Oranje-oproep: "Droom er echt vaak over"

Kay-Lee de Sanders met de TOTO KNVB Beker
Kay-Lee de Sanders met de TOTO KNVB Beker Foto: © BSR Agency

Kay-Lee de Sanders hoopt op een belletje van Andries Jonker. Dat zei de verdedigster van Ajax Vrouwen na afloop van de bekerfinale, waarin de Amsterdammers met 3-1 wonnen van Fortuna Sittard Vrouwen.

"Dit is een bekroning op dit seizoen, al het harde werk wat we hebben geleverd. Het was een heel zwaar jaar, dus dat je het mag belonen met een prijs, dat is hartstikke mooi", reageert De Sanders bij ESPN op de bekerwinst. Maandag stond ze tegenover Tessa Wullaert, de topscorer van dit seizoen. "Wullaert is gewoon een goede spits. Ze is de spits van België. Ik denk dat je geen enkele spits moet onderschatten. Dat doe ik nooit."

"Ik ga eigenlijk altijd van mijn eigen kracht uit. Ik vond mezelf vandaag (maandag, red.) eigenlijk ook niet best", zo was ze eerlijk. "Dat mag soms ook gewoon gezegd worden. Ik bleef hard werken, maar in de kwaliteit deed ik vandaag (maandag, red.) een beetje tekort. Maar het is einde seizoen, het was heel zwaar, ook voor mij, dus ik ga nu heel erg genieten", aldus De Sanders.

Of ze het niet eens een keer tijd vindt voor een oproep voor Oranje? "Het is heel erg, maar ik droom er echt heel vaak over", onthult de Ajacied. "Echt letterlijk, dat ik 's nachts wakker schrik van: 'oh shit'. En dan was het maar een droom. Ik ben er heel erg mee bezig, ook onbewust. Ik probeer me er niet door te laten afleiden, dat zou zonde zijn. Maar ik probeer mezelf altijd te laten zien. Ook op Europees niveau heb ik dat gedaan."

De Sanders besluit: "Ik kan mezelf aankijken in de spiegel en zeggen dat ik er alles aan heb gedaan. Dan is het aan hem (bondscoach Andries Jonker, red.). Ik hoop het. Ik doe heel erg mijn best. Ik hoop het echt. Het is niet voor niets dat ik er heel vaak over droom en dat ik 's nachts wakker word van 'fuck, het is een droom'."

Lees meer:
0 reacties