"De vraag is hoe lang Promes zijn uitleveringsprocedure wil rekken"

Quincy Promes
Quincy Promes Foto: © Pro Shots

John van den Heuvel heeft bij RTL Boulevard zich uitgelaten over de zaak Quincy Promes. De voetballer zit momenteel anderhalf maand in de gevangenis van Dubai waar hij in beroep is gegaan tegen zijn uitlevering naar Nederland.

De misdaadverslaggever denkt dat Promes een spelletje speelt om uitlevering naar Nederland te voorkomen. Hij zou in Rusland ook op de opsporingslijst staan vanwege belastingontduiking, net als in Nederland. In Rusland zouden de gevolgen van den Heuvel echter veel minder hoog zijn. “Quincy Promes zit onder geen fijne omstandigheden vast, dus de vraag is hoe lang hij die uitleveringsprocedure wil rekken”, vertelt de journalist.

Toch denkt Van den Heuvel dat de uitlevering naar Nederland wel door zal gaan. “Het kan zijn dat ook Rusland een uitleveringsverzoek gaat doen, waar hij belastingschuld heeft en waarschijnlijk een maand zou moeten zitten. Iedereen voelt op zijn klompen aan dat het een spelletje is, en daar moet Rusland ook nog maar aan zien mee te werken.”

De voetballer is in Nederland in twee zaken veroordeeld. Zo kreeg hij vorig jaar al een gevangenisstraf van anderhalf jaar opgelegd wegens een steekincident op een familiefeest in Abcoude. Ook kreeg hij een gevangenisstraf van zes jaar voor betrokkenheid bij de invoer van twee grote partijen harddrugs.

Lees meer:
0 reacties