De Vrij beticht Kroes van leugens: "Zijn verhaal klopt niet"

Stefan de Vrij
Stefan de Vrij Foto: © Pro Shots

Stefan de Vrij heeft voor het eerst gereageerd op de zaak tegen SEG. De verdediger won de rechtszaak. Vooral het gebrek aan transparantie stoorde hem. Het verhaal waar Alex Kroes, huidig titulair technisch directeur van Ajax, is volgens de verdediger incorrect.

Romelu Lukaku maakte hem bewust van een mogelijk probleem. "Maar weet je zeker dat ze jóu hebben vertegenwoordigd? Je hebt geen schriftelijke overeenkomst met ze, of wel? Zoek dat eens uit", zei Lukaku. De Vrij had een vriendschappelijke relatie met onder meer SEG-directeur Kees Vos erkent achteraf 'het zakelijke uit het oog te zijn verloren'. "Ik stelde geen vragen om maar niet wantrouwend over te komen. Dat was naïef. Maar toen ik na dat gesprek met Lukaku advocaten begon in te schakelen, veranderde er veel", aldus de Oranje-international tegenover het Algemeen Dagblad.

Uiteindelijk bleek het zaakwaarnemerskantoor liefst 9,5 miljoen euro aan commissies te hebben opgestreken bij de transfer en dát was niet eerlijk. "Er was geen enkele transparantie geweest", aldus De Vrij. "Niet over het bedrag en ook niet dat SEG de club en niet mij bijstond bij de transfer. Ik werd uiteindelijk door niemand vertegenwoordigd."

In de rechtbank werd De Vrij in het gelijk gesteld. 4,75 miljoen leverde hem dat op. "Ik heb nooit gezegd dat ik ontevreden was over mijn salaris. Of dat Inter niet de juiste club voor mij was, toen ik in 2018 Lazio verliet. Of dat SEG niet aan de deal mocht verdienen. Ik heb deze zaak aangespannen omdat een speler moet bepalen welk deel van de taart hij weggeeft. En niet de agenten. Er was geen transparantie, er is van alles achter mijn rug om gebeurd. Dat is de grondslag van mijn procedure geweest."

Kroes verklaarde destijds dat Inter hem niet meer zou betalen. "Dat had hij tijdens het WK in Qatar gehoord, zei hij", aldus De Vrij. "En hij had zogezegd geen belang om het voor SEG op te nemen, het bedrijf dat een advertentie op de voorpagina zette van Het Parool om hem succes te wensen toen hij bij Ajax startte. Kroes deed zelf de eerste onderhandelingen met Inter."

"Kroes ondertekende die verklaring toen hij al bij Ajax werkzaam was. Zijn verhaal klopt niet. Ik verlengde mijn contract bij Inter en ging er wel degelijk op vooruit. En toen was ik al vijf jaar ouder dan bij mijn eerste contract in Milaan en niet eens onbetwist basisspeler. In 2018 was mijn onderhandelingspositie gewoon veel beter dan afgelopen zomer", besluit De Vrij.

Lees meer:
0 reacties