Deen ging op proef bij Man United: "Maar Ajax is het beste voor mij"

Lasse Abildgaard (rechts)
Lasse Abildgaard (rechts) Foto: © BSR Agency

Ajax-talent Lasse Abildgaard ging voor zijn transfer naar Ajax op proef bij Manchester United. Ondanks de interesse van meerdere clubs koos de Deen uiteindelijk voor een overstap naar Amsterdam.

"Het is natuurlijk geweldig om naar zo’n club te mogen overstappen en goed genoeg te zijn om zo’n grote club in je te laten geloven", zegt Abildgaard tegen het Deense Tipsbladet. Het duurde lang voor de 16-jarige aanvaller om te beseffen dat hij had getekend bij Ajax. "Elke dag kom je binnen en dan staan er dure auto's, zie je het Ajax-logo, staan er bewakers buiten en zijn er veel trainingen gepland."

Abildgaard ging bij zowel Ajax als Manchester United naar een proeftraining. "Uiteindelijk kwamen we tot de beslissing dat dit het beste voor mij was." De Deen vroeg voor zijn vertrek naar Ajax advies van de families van oud-Ajacied Kasper Dolberg en Eskild Dall. "Zo konden we het van beide kanten zien, want Dolberg vloog door de jeugdopleiding heen, terwijl Dall er iets meer moeite had", aldus Abildgaard.

Lees meer:
0 reacties