Memphis reageert op oud-Ajacied: "Als hij praat, denk ik 'jongen"

Memphis Depay
Memphis Depay Foto: © Pro Shots

Onlangs had voormalig Ajax-speler en momenteel analist Rafael van der Vaart zich afgevraagd of Memphis Depay niet te gespierd was geworden na terugkomst van zijn blessure. Memphis begrijpt totaal niet waar deze opmerking vandaan kwam.

"Ik heb het laagste vetpercentage van de laatste tien jaar. Dat komt door de toename van spiermassa," reageert Memphis tegenover De Telegraaf op de kritiek van Van der Vaart. "Maar het is niet zo dat ik in de gym zit met het idee 'ik wil een bodybuilder worden'. Als ik Rafael (van der Vaart, red.) op tv hoor praten, dan denk ik 'jongen'. Oké, hij heeft niet zo lang met mij gespeeld. Maar die andere jongens, zoals Wesley Sneijder, weten mijn kracht. Die weten dat ik fysiek ijzer ben en dat ik zo’n power van nature heb."

Memphis beweert dat zijn spiermassa juist gegroeid is tijdens zijn blessureperiode. "Dan is het logisch, dat als je geen wedstrijden hebt voor twee, drie maanden, dat dan de spiermassa groeit. En dan langzamerhand weer afneemt door de cardio als je gaat spelen. Maar als je een hamstringblessure hebt, kun je niet gelijk gaan rennen op het veld. Ik probeer te doen wat mijn lichaam vraagt."

Memphis is van mening dat analisten zoals Van der Vaart niet weten hoeveel tijd hij erin steekt. "Of het nu voeding is, de voorbereiding op de trainingen, behandelingen. Ik denk dat mensen niet weten wat ik daar allemaal voor doe. Misschien ook doordat ik daar weinig over post en vooral veel over fashion en muziek", aldus de 88-voudig international.

Lees meer:
0 reacties