Derksen enthousiast over Ajax-aanwinst: "Anders krijg je dat gelul"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Pro Shots

Johan Derksen ziet het zitten in Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Valentijn Driessen wil niet te vroeg juichen. Kroes werd aangetrokken door Sven Mislintat zijn entourage.

"Ik heb het net gehoord, Alex gaat alles doen", zegt Derksen over Kroes zijn interview bij Ziggo Sport. "Wat ik over die man lees, staat me wel aan. Hij is recht door zee, hij is financieel onafhankelijk, dus hij hoeft voor niemand bang te zijn. Laat hem maar zijn eigen gang gaan. Ik durf het wel aan hem over te geven, hij lijkt me geen man die louche dingen doet."

"Hij heeft natuurlijk wel bij dat managementbureau gezeten", verwijst Driessen naar het makelaarskantoor SEG waar Mislintat banden mee heeft. SEG wenste Kroes publiekelijk succes. "Dat vind ik uitstekend. Anders krijg je dat gelul, en nu hebben ze het er zo dik bovenop gelegd…", weet Derksen.

Driessen is huiverig. "Deze man is aangesteld door dezelfde mensen die ook Mislintat hebben aangesteld, en al die andere directeuren. Laten we eerst even kijken of het wat is." Derksen twijfelt minder. "Hij heeft veel ervaring in het Nederlandse voetbal. Hij is, en dat vind ik altijd ook wel prettig, van oudsher een echte Ajacied. Wat hij gedaan heeft, heeft hij goed gedaan."

Lees meer:
0 reacties