Derksen: "Je wil toch niet zeggen dat het een Ajax-boegbeeld is?"

Johan Derksen wijst naar Hélène Hendriks
Johan Derksen wijst naar Hélène Hendriks Foto: © Screenshot Veronica Inside

Johan Derksen ziet dat Ajax succes heeft de afgelopen jaren. Dat heeft volgens hem met Johan Cruijff te maken, die pleitbezorger was van het inpassen van oud-voetballers in het bestuur van de club.

"Dat is de erfenis van Cruijff", stelt Derksen over het functioneren van het bestuur. "Die heeft altijd gezegd dat Ajax het Bayern München-systeem moest kopiëren, met goede slimme oud-voetballers in de directie die voetbalverstand hebben. Met Marc Overmars loopt het als een tierelier", vertelt Derksen bij Veronica Inside.

Hij is wel minder te spreken over Edwin van der Sar, de algemeen directeur van de club. "Die zal zijn werk best goed doen. Maar je wilt mij toch niet zeggen dat het een boegbeeld voor Ajax is?", vraagt de analist zich hardop af, waarna Hélène Hendriks het woord neemt. Zij vindt het moeilijk om te beoordelen of de oud-keeper zijn werk goed doet.

"Het is ook makkelijker werken als de club goed presteert. Dat doet Ajax al een aantal jaren. De miljoenen stromen binnen. Er is natuurlijk ook veel gebeurd, zoals het incident met André Onana en het niet inschrijven van een speler. Misschien verbloemen de prestaties van Ajax dat een beetje."

Lees meer:
0 reacties