Derksen pakt Blind aan: "Hij stond in zijn idee ver boven iedereen"

Daley Blind vertrok eind december bij Ajax en tekende een contract bij FC Bayern. De verdediger liet zijn contract in Amsterdam ontbinden en bekritiseerde deze week trainer Alfred Schreuder. Blind is van mening dat Schreuder het persoonlijk heeft gemaakt na een ruzie in de kleedkamer in de rust van het uitduel van Ajax met RKC.

Analist Johan Derksen denkt dat Schreuder zelf ook wel weet dat hij fout is geweest door Blind als enige WK-ganger geen succes te wensen. "Hij is daar ook wel achter, dat hij dat niet goed aangepakt heeft. Maar de andere kant van de medaille is: als de complete directie van Ajax tegen Blind zegt: 'na de winterstop heb jij geen toegang meer tot de training en je krijgt een vrije transfer, want we willen dat je weggaat'."

"Kijk, we hebben niet de beste directie bij Ajax zitten, maar het zijn ook geen idioten", vervolgt Derksen bij Vandaag Inside. "En dat betekent dat hij (Blind, red.) zich in die groep heel vervelend opgesteld heeft. Dat druppelde af en toe ook door, dat hij met niemand meer communiceerde, alleen met Klaassen. Hij was in zijn eer aangetast. zijn ego was gekrenkt. Hij stond in zijn idee ver boven iedereen."

"Als hij zich fatsoenlijk gedragen had in die hele organisatie, had hij een koninklijk afscheid gekregen. Want Van der Sar en de technische staf hebben niets tegen die jongen. Maar die hebben toch gezegd dat hij weg moest en niet meer mocht trainen. Want hij was een sfeerverpester", aldus Derksen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand