Derksen snapt niets van Ajax: "Daar is hij totaal ongeschikt voor"

Jan van Halst krijgt een plek in de raad van commissarissen van Ajax. De oud-bestuurder van FC Twente en voormalig speler van Ajax wordt voorgedragen als de nieuwe 'voetbalcommissaris' in Amsterdam. Johan Derksen snapt niets van die keuze.

"Van Halst heel veel functies gehad bij FC Twente, maar hij heeft er niet één goed ingevuld", zegt Derksen bij Vandaag Inside. "Jan van Halst is nooit het niveau ontgroeid van een reclamebordverkoper van de plaatselijke warme bakker. Het is ook nog een demagoog die altijd precies zegt wat de goegemeente om hem heen wil horen. Als hij nu ergens totaal ongeschikt voor is, is het in de raad van commissarissen van Ajax."

Derksen is kritisch op het beleid in Amsterdam. "Wat Ajax doet, dat hebben ze eerst met de technische staf gedaan, is middelmaat binnenhalen", meent de analist. "Meelullers, mooipraters als Jan van Halst. Die heeft tot nu toe in zijn carrière bewezen dat hij eigenlijk helemaal niks kan. Onbegrijpelijk!" René van der Gijp haakt in: "Die voorzitter, Joop Munsterman, nam hem ook nooit serieus."

"Maar bij Ajax gebeuren er gekke dingen", vervolgt Derksen. "Want die Pier Eringa is nu voorzitter van de raad van commissarissen en Michael van Praag zette een stuk in De Telegraaf dat alles nu in orde komt, want die man was fantastisch en geweldig. Omdat hij een provinciaal ziekenhuis leidt", reageert Derksen cynisch. "Dan denk ik: Waarom is die man de grote redding van Ajax? Hij weet niets van voetbal en het eerste wat hij doet is Jan van Halst binnenhalen. Daar heeft Ajax niets aan. Dan kan Pier Eringa mij gestolen worden. Van Praag heeft altijd belangen, dit was zo doorzichtig."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand